Postup přípravy receptu Karbanátky s libečkem:
Libeček opereme pod studenou vodou a drobně nasekáme. Pokud jej nemáme, můžeme jej nahradit zelenou petrželkou a celerovou natí. Žemle namočíme v mléce, necháme změknout a rozmačkáme je vidličkou na malé kousky. Mleté maso (vepřové + hovězí, ale stačí pouze vepřové) dobře rukama promícháme s jemně nakrájenou cibulí, rozmačkanými žemlemi, pepřem a solí. Nakonec vmícháme do masové směsi drobně nasekaný libeček a vytvarujeme malé karbanátky. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme je na rozpáleném oleji. Karbanátky se podávají přelité na talíři některým druhem rajčatové omáčky, ale často stačí je pokapat pouze kečupem. Jako přílohu lze použít vařené brambory nebo rýži, ale dobrý je také tmavý chléb.