Použité suroviny receptu Karbanátky z bílých fazolí, brambor a česneku:
1 velká brambora
| 1 vejce
| 300 g suchých bílých fazolí
| 50 g cibule
| 2 str. česneku
| na obalení strouhanka a vejce
| sůl a pepř
| olej
Postup přípravy receptu Karbanátky z bílých fazolí, brambor a česneku:
Předem namočené bílé fazole uvaříme doměkka. Bramboru uvaříme ve slupce a oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dorůžova. Česnek prolisujeme.
Měkké fazole slijeme a zpola rozmixujeme. Přidáme prolisovanou bramboru, osmaženou cibuli, česnek a vejce. Osolíme, opepříme a řádně vše promícháme. Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které smáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhané housce. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Pokrm podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Karbanátky z bílých fazolí, brambor a česneku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!