Použité suroviny receptu Kávový dezert se šlehačkou:
3 lžíce cukru
| 40 g másla
| 1,5 lžíce rumu
| 3 lžíce inst. kávy
| 3 vejce
| 120 ml šlehačky
| na ozdobu půlky vlaš. ořechů
Postup přípravy receptu Kávový dezert se šlehačkou:
Cukr, máslo, rum a kávu mícháme ve vodní lázni tak dlouho, až se všechny přísady rozpustí. Pak přidáme žloutky, dobře promícháme a vaříme ve vodní lázni 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout. Zatím si z bílků ušleháme tuhý sníh a do vychladlé směsi vmícháme. Dáme do jednotlivých servírovacích misek, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a půlenými ořechy.
Fotky receptu Kávový dezert se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!