Použité suroviny receptu Kedlubnový nákyp se sýrem:
500 g oloupaných kedluben
| 4 vejce
| 100 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra
| 2 lžíce rozpuštěného másla
| 2-3 lžíce vody
| 1 lžíce jemně nasekané zelené petrželky e
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Kedlubnový nákyp se sýrem:
Oloupané kedlubny nakrájíme na tenké plátky, narovnáme do vhodné zapékací misky a podlijeme vodou. Přikryjeme a při plném výkonu dusíme 4 minuty. Kedlubny pokapeme máslem, opepříme a osolíme. V hrnku rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr, směsí zalijeme kedlubny a posypeme nasekanou petrželí. Při vyšším středním výkonu zapékáme 5 minut. Přikryjeme a necháme 2-3 minuty odstát. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Fotky receptu Kedlubnový nákyp se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!