Použité suroviny receptu Kefírový chléb se špaldou:
500 g mleté špaldy
| 500 g pšeničné mouky
| 18 g suš. droždí
| 35 g soli
| 1 lžička cukru
| 650 ml kefíru pokojové teploty
| 200 ml vlažné vody
| po 50 g lněného semínka, sezamu, slunečnicových semínek a další dle chuti
Postup přípravy receptu Kefírový chléb se špaldou:
Všechny přísady kromě semínek dobře prohněteme, na konec přimícháme semínka. Necháme kynout 30 min, potom rozdělíme na 2 části, utvoříme kulaté bochníky a necháme kynout ještě 60 min. Vložíme do trouby předehřáté na 250°C, po 15 min. stáhneme na 180 - 200°C. Doba pečení je asi 45 min. Každých 10 min. pečení potřeme vodou.
Fotky receptu Kefírový chléb se špaldou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!