Vyrob si sama: léčivý olejíček z květů šeříkuVyrob si sama: léčivý olejíček z květů šeříku Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.05. 2020
Dnes má svátek Maxmilián
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Klasický kynutý štrúdl s jablky

fotka Klasický kynutý štrúdl s jablky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 130 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Klasický kynutý štrúdl s jablky:

na potření:  | 1 dl olej  | 1 ks vejce  | náplň:  | dle chuti: mletý hřebíček  | 1 lžíce citronová kůra  | 0,5 dl rum  | 1 lžíce citronová šťáva  | 2 lžíce mletá skořice  | 4 lžíce cukr krystal  | 1 hrst vlašské ořechy  | těsto:  | 1 ks droždí  | 1,5 dl rostlinný olej  |  5 lžic cukr krystal  | 1 kg polohrubá mouka  | 500 ml mléko  |  2 ks vejce  | na ozdobu: vanilkový cukr a cukr moučka

Postup přípravy receptu Klasický kynutý štrúdl s jablky:

Mléko si ohřejeme na teplotu takovou, aby nás nepálilo do prstu. Přidáme do něj cukr a rozdrobíme kvasnice (droždí). Necháme asi 10 min kynout.

Do mísy nasypeme asi 750 g polohrubé mouky. Vlijeme vykynutý kvásek i s mlékem. Poté přidáme olej, vejce a začneme zpracovávat těsto. Při zpracování postupně zapracujeme zbylou mouku. Hněteme tak dlouho, dokud není těsto hladké a zpracované tak, že se nelepí na mísu. Těsto odložíme na teplé místo vykynout. Dávám mísu na termofor nebo na topení. Necháme kynout asi 30 minut.

Zatím si připravíme náplň. Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Ořechy nasekáme. Jablka smícháme s ořechy, přidáme rum, citronovou kůru, hřebíček a cukr. Pokud máme sladká jablka nebo jablka bez šťávy, doporučuji ještě přidat 1lžíci citronové šťávy nebo citronádu.

Když je těsto vykynuté, zvětší svůj objem asi 1x, oddělíme z něj asi 1/3. Nohavice budou tři. Toto množství se v podobě nohavice akorát vleze na plech. Z třetiny těsta vyválíme na pomoučněném pečícím papíře tenký plátek, méně než 0,5 cm.

Celý povrch plátu pomažeme vejcem rozšlehaným v oleji. Na takto připravený plát pravidelně rozložíme 1/3 připravené náplně. Potom postupně zavinujeme, pečící papír nám v tom hezky pomůže. Nakonec celou nohavici štrúdlu přestěhujeme na mělký plech (dávám ji diagonálně). Znovu pomažeme směsí oleje a vejce, na několika místech propíchneme přes celou výšku nohavice.

Klasický kynutý štrúdl s jablky pečeme v předehřáté troubě mírně asi 15 - 20 minut. Nakonec na talíři posypeme směsí vanilkového a moučkového cukru. Díky rumu není štrúdl vhodný pro děti.



Fotky receptu Klasický kynutý štrúdl s jablky:

Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Klasický kynutý štrúdl s jablky
Fotky vložil: damami,Natural,alenab,kozaroza 
Hodnocení receptu Klasický kynutý štrúdl s jablky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !