Vložil: | Rebelka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Klatovská hovězí pečeně:
200 g hovězí kýty
| 10 g oleje
| 50 g cibule
| 50 g mrkve
| 50 g petržele
| 50 g celeru
| 5 g žampionů
| 10 g hl. mouky
| 1 dl bílého netučného jogurtu
| 3 ks kuličky nového koření
| 1 lžička citronové šťávy
| 1 bobkový list
| mletý pepř, sůl
Postup přípravy receptu Klatovská hovězí pečeně:
Maso osolíme, okořeníme mletým pepřem, opečeme v teflonové pánvi na rozehřátém oleji a vyjmeme. Do zbylého oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a na plátky nakrájené houby. Vše opečeme, podlijeme vodou, okořeníme novým kořením a bobkovým listem. Vložíme zpět opečené maso, zakapeme citronovou šťávou, přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě téměř doměkka. Pak pokličku odklopíme a necháme šťávu vysmahnout. Ze šťávy vyjmeme koření a maso, které uchováme v teple. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Nakonec vmícháme jogurt a omáčku prohřejeme.
Fotky receptu Klatovská hovězí pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!