1 kg hovězí kližky
| 1 lžička soli
| 1/2 lžičky pepře
| 2 lžice oleje
| 1/4 l červeného vína
| 2 lžičky instantní masové omáčky nebo kostku hovězího bujonu
| 15 dkg žampionu /konzerva/
| 10 malých cibulek
Postup přípravy receptu Kližka na žampionech:
Maso potřeme solí a pepřem, olej zahřejeme a maso z obou stran osmahneme. Červené víno přilijeme po stěnách hrnce, aby se dostalo k masu horké. Přidáme omáčku v prášku nebo bujon a šťávu z hub, dusíme pod poklicí. Půl hodiny před dovařením přidáme malé cibulky a 5 minut před dovařením přidáme ještě houby.
Fotky receptu Kližka na žampionech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!