40 g telecího masa
| 40 g hovězího masa
| sůl
| 1 vejce
| 10 g žemle
| 20 g mléka
| citrónová kůra
| 20 g mrkve
| 20 g brukve
| 10 g fazolek
| 10 g hrášku
| 3 g hladké mouky
| 10 g másla
Postup přípravy receptu Klopsy na zelenině:
Maso umeleme, osolíme, spojíme s vejcem a v mléce zvlhčenou žemlí. Přidáme citrónovou kůru a jemně sekanou petrželku. Dobře zpracujeme. Z hmoty tvoříme noky, které dusíme společně s pokrájenou zeleninou doměkka. Šťávu můžeme zahustit nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povařit. Hotovou zlepšíme čerstvým máslem.
Fotky receptu Klopsy na zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!