Postup přípravy receptu Kmínové brambory s omáčkou:
Brambory pečlivě umyjeme, rozkrojíme na polovinu, necháme oschnout. Připravíme si 2 malé misky, do jedné rozehřejeme máslo, do druhé smícháme sůl a kmín.
Polovinu bramboru namáčíme vždy ukrojenou stranou v másle, hned poté ve směsi soli a kmínu, tak aby byla téměř celá plocha zalepená kořením.
Takto upravené brambory pokládáme slupkou dolu na plech vymaštěný máslem (stačí trošku). Troubu rozehřejeme na 150°C, pečeme do změknutí - upečení brambor ( cca 45 min ).
Než se brambory upečou, uvaříme vejce na tvrdo, které poté rozsekáme na malé kousky. Do mísy smícháme Majonézu, zakysanou smetanu, pažitku, nasekaná vejce.
Podle potřeby dochutíme moučkovým cukrem, solí a lehce popepříme.
Podáváme na talíř zdobený salátovým listem, brambory kmínem nahoru, podle libosti poléváme připravenou směsí.