Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 22.07. 2018
Dnes má svátek Magdaléna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Knedlíčky bročky s masem

fotka Knedlíčky bročky s masem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Knedlíčky bročky s masem:

750 g hovězího masa  | 4 ks cibule  | 4 kuličky pepře  | 4 kuličky nového koření  | 2 ks bobkového listu  | 1 lžíce sladké papriky  |  sůl  |  olej  | KNEDLÍČKY  | 500 g hrubé mouky  | 200-250ml mléka  | 1 ks vejce  | 1 lžička ramy  |  sůl

Postup přípravy receptu Knedlíčky bročky s masem:

Začínáme s přípravou masa - i když je budeme dělat v papiňáku, trvá jeho příprava nejdéle. Použijeme gulášové hovězí maso, pečlivě je opereme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme si cibuli a také ji nakrájíme na větší kostičky. V papiňáku si rozpálíme asi 4 lžíce oleje (sádla), přidáme maso a hned zamícháme. Jde o to, aby se maso na tuku "zatáhlo". Jakmile maso zesvětlá na všech stranách, přidáme všechno koření, osolíme a přilijeme vodu (množství vody volíme podle velikosti papiňáku). Hrnec uzavřeme a dusíme asi 40 minut. Mezitím si připravujeme knedlíčky. Odvážíme přílušné množství mouky, přidáme celé vajíčko, asi 200 ml mléka (lze nahradit i vodou) a sůl. Vařečkou spojíme v těsto - mělo by vzniknout poměrně tuhé a méně poddajné těsto, které se musí ještě zpracovat rukama na pomoučeném vále. Hotové těsto rozdělíma na 6 dílů, z každého vyválíme váleček o síle asi 15 až 20 mm. Z těchto válečků odkrajujeme kousky o délce asi 10 mm. Rozkrájíme si všechny válečky, snažíme se, aby se nám kousky těsta neslepovaly. Dáme si vařit vodu do většího kastrolu či hrnce (zhruba jako na špagety), osolíme a když se voda vaří, vhodíme do ní co nejrychleji všechny knedlíčky. Lehce zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a aby se případně slepené kousky oddělily od sebe. Přivedem opět do varu a vaříme asi pět minut. Potom přecedíme přes síto a necháme odkapat.
Papinův hrnec otevřeme a maso dodusíme v otevřeném hrnci tak, aby zůstalo pouze velmi málo šťávy. Přestaneme ohřívat a do hrnce přisypeme hotové knedlíčky. Dobře promícháme, aby se všechny knedlíčky obalily šťávou z masa. Jako přílohu k tomu podáváme dušené zelí.


Fotky receptu Knedlíčky bročky s masem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Knedlíčky bročky s masem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !