Postup přípravy receptu Knedlíčky bročky s masem:
Začínáme s přípravou masa - i když je budeme dělat v papiňáku, trvá jeho příprava nejdéle. Použijeme gulášové hovězí maso, pečlivě je opereme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme si cibuli a také ji nakrájíme na větší kostičky. V papiňáku si rozpálíme asi 4 lžíce oleje (sádla), přidáme maso a hned zamícháme. Jde o to, aby se maso na tuku "zatáhlo". Jakmile maso zesvětlá na všech stranách, přidáme všechno koření, osolíme a přilijeme vodu (množství vody volíme podle velikosti papiňáku). Hrnec uzavřeme a dusíme asi 40 minut. Mezitím si připravujeme knedlíčky. Odvážíme přílušné množství mouky, přidáme celé vajíčko, asi 200 ml mléka (lze nahradit i vodou) a sůl. Vařečkou spojíme v těsto - mělo by vzniknout poměrně tuhé a méně poddajné těsto, které se musí ještě zpracovat rukama na pomoučeném vále. Hotové těsto rozdělíma na 6 dílů, z každého vyválíme váleček o síle asi 15 až 20 mm. Z těchto válečků odkrajujeme kousky o délce asi 10 mm. Rozkrájíme si všechny válečky, snažíme se, aby se nám kousky těsta neslepovaly. Dáme si vařit vodu do většího kastrolu či hrnce (zhruba jako na špagety), osolíme a když se voda vaří, vhodíme do ní co nejrychleji všechny knedlíčky. Lehce zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu a aby se případně slepené kousky oddělily od sebe. Přivedem opět do varu a vaříme asi pět minut. Potom přecedíme přes síto a necháme odkapat.
Papinův hrnec otevřeme a maso dodusíme v otevřeném hrnci tak, aby zůstalo pouze velmi málo šťávy. Přestaneme ohřívat a do hrnce přisypeme hotové knedlíčky. Dobře promícháme, aby se všechny knedlíčky obalily šťávou z masa. Jako přílohu k tomu podáváme dušené zelí.