Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kokosová Bassbousa

fotka Kokosová Bassbousa
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Kokosová Bassbousa:

Těsto:  | 400 g pšeničné krupice  | 200 g krupicového cukru  | 60 g mletého kokosu  | 200 g bílého jogurtu  | 30 g rozpuštěného másla  | 5 lžic vlažné vody  | Rozvar:  | 150 g cukru  | 50 ml citronové šťávy  | Na posypání:  | 40 g pražených plátků mandlí

Postup přípravy receptu Kokosová Bassbousa:

Všechny suroviny na těsto smícháme, přidáme vodu a vymícháme hladké těsto, které přendáme do vyššího, středně velkého pekáče tak, aby vytvořilo výšku cca 2-3 cm. Těsto necháme ještě asi 2 hodiny ztuhnout v lednici. Pak pečeme v troubě při 170 stupních cca 35 minut.
Cukr rozmícháme s citronovou šťávou, zahřejeme, ale nevaříme.
Upečené těsto necháme "vydechnout", ještě v pečičí nádobě nakrájíme na kosočtverce, přelijme vychlazeným rozvarem a sypeme plátky pražených mandlí. Moučník můžeme uchovat v lednici, druhý den je ještě lepší.


Fotky receptu Kokosová Bassbousa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kokosová Bassbousa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !