Postup přípravy receptu Kokosový dort s ovocným koktejlem:
Troubu předehřejeme na 175 °C (horkovzdušnou na 155 °C). Máslo, cukr a rumové aroma utřeme do krému. Postupně vmícháme vejce. Přidáme mouku, kypřící prášek a kokos a vypracujeme těsto. Naplníme jím vymazanou a vysypanou dortovou formu o průměru 26 cm a pečeme asi 30 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Manga, papáju a ananas oloupeme, ananas nakrájíme na plátky. Jednu papáju a mango rozpůlíme, vyjmeme semena a pecku, z dužiny vykrojíme kuličky, zbylou dužiny nadrobno nakrájíme. Karambolu omyjeme a rozkrájíme na plátky.
Želatinu namočíme na 5 minut do studené vody. Smícháme jogurt, kokosové mléko a cukr. Želatinu vymačkáme a vmícháme ji do kokosového krému. Uložíme do chladu. Jakmile krém začne želírovat, ušleháme dotuha šlehačku a přidáme ji do krému.
Kokosový korpus vložíme do dortového prstence. Navršíme na něj polovinu krému a uhladíme. Na krém rozdělíme polovinu nakrájeného manga a papáju a překryjeme zbylým krémem. Ozdobíme zbytkem nakrájeného ovoce, plátky ananasu a karamboly a kuličkami z manga a papáji. Dort přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladna.
Z dužiny kokosového ořechu odkrojíme tenké proužky. Dortový prstenec odstraníme a dort ozdobíme proužky kokosu.