Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2019
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Koláč Dobrota

fotka Koláč Dobrota
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Koláč Dobrota:

6 - 7 jablek  | 2 hrnky švestek nebo blum  | 40 g másla  | 3 - 4 lžičky skořice  | 4 - 5 lžic krupicového cukru  | Spodní těsto:  | 100 g jemně nastrouhaných vařených brambor  | 100 g másla nebo Hery  | 120 g cukru  | 1 vejce  | 4 lžíce strouhaného kokosu  | 275 g polohrubé mouky  | 1 prášek do pečiva  | špetka soli  | Vrchní těsto:  | 3 vejce  | 200 g cukru  | 8 lžic vody  | 3/4 balíčku prášku do pečiva  | 160 ml oleje, 300 g polohrubé mouky, 100 - 150 g mletého máku

Postup přípravy receptu Koláč Dobrota:

Okrájená jablka zbavená jadřinců nakrájíme na větší kostičky a nasypeme je do hrnce s rozehřátým máslem, přidáme k nim i napůlené švestky či blumy, skořici, cukr, promícháme a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Pak hrnec s ovocem necháme chladnout a připravíme spodní těsto tak, že smícháme dohromady všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto, které pak vytlačíme do vymazaného, vysypaného plechu po celé ploše. Poté se pustíme do vrchního těsta. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mletý mák. Na spodní těsto rozložíme vychladlé ovoce, nalijeme na něj vrchní těsto a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme při 180 °C cca 50 minut, ke konci pečení ale teplotu snížíme tak na 160 °C.


Fotky receptu Koláč Dobrota:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláč Dobrota
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles