Postup přípravy receptu Koláč s broskvemi a šlehačkou:
Broskve necháme na sítu dobře okapat a jejich vršky potom jemně třikrát nařízneme (jako vějířek).
Máslo, cukr a sůl vyšleháme do pěny. Jedno po druhém postupně přidáme vejce a mléko. Nakonec do těsta zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Půlky broskví vtlačíme do těsta třemi zářezy nahoru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 175 °C.
Rozehřejeme marmeládu a rozetřeme ji na upečený vychladlý koláč. Mandlové lupínky orestujeme na suché pánvi a koláč posypeme. Koláč nakrájíme na kostky, jemně pocukrujeme a ozdobíme hvězdičkou šlehačky.
Fotky receptu Koláč s broskvemi a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!