Postup přípravy receptu Koláč s citronovou náplní a sněhovou čepicí:
Nejprve si připravíme těsto: 1 žloutek s 30 g cukru a máslem vyšleháme v mixéru. Přisypeme 250 g mouky, špetku soli a lžíce studené vody. Těsto vymačkáme do vymazané dortové rozevírací formy, okraje vymačkáme do výšky asi 3 cm. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
Mezitím si uchystáme náplň: 400 ml vody, solamyl a 170 g cukru za stálého míchání metličkou přivedeme k varu do zhoustnutí, musí být husté jako uvařený pudink. Odstavíme a zašleháme žloutky a vymačkanou štávu a ostrouhanou kůru z citronu. Ušleháme sníh z bílků, špetky soli a 250 g cukru.
Horký předpečený korpus vytáhneme z trouby, nalijeme na něj horkou nápln a navrch pevný sníh z bílků. Vrátíme do trouby a dopékáme do zrůžovění bílků, při 180 stupnich asi 45 minut celkem, dle typu trouby.
Osvěžující letní moučník.