Použité suroviny receptu Koláč s čokoládovým hedvábným krémem :
1 plát vychlazeného - ne zmraženého hotového listového těsta
| mouka na posypání pracovní plochy
| 200 g mléčné čokolády nebo ledových kaštanů nalámaných na kousky
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1 žloutek
| 200 g malin nebo ostružin
Postup přípravy receptu Koláč s čokoládovým hedvábným krémem :
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo -u hladké formy- zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou. Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý: trvá to asi 20 min.
V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí. Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.
Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl.
Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.
Fotky receptu Koláč s čokoládovým hedvábným krémem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!