Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koláč s mušlemi, slaninou a sýrem

fotka Koláč s mušlemi, slaninou a sýrem
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 44

Použité suroviny receptu Koláč s mušlemi, slaninou a sýrem:

NA PARMAZÁNOVÉ TĚSTO  | 150g másla  | 230g hladké mouky  | 50g čerstvě nastrouhaného parmazánu  | 1 střední vejce, rozšlehané s 1 lžící mléka  |  NA NÁPLŇ  | 2 lžíce olivového oleje  | 1 červená cibule, jemně pokrájená  | 2 stroužky česneku, jemně pokrájené  | 100g slaniny či pancetty, pokrájené na kostičky  | 4 střední vejce, prošlehaná a vydatně osolená  | 300ml smetany ke šlehání  | 3 lžíce natrhané pažitky  | 500g zmrazených vařených mušlí bez skořápek, rozmrazených, nebo 2 kg čerstvých mušlí  | 200g sýru brie, bez kůrky, pokrájeného na kostičky  | 200g míchaných salátových lístků jako příloha  | 2-3 lžíce vaší oblíbené octové zálivky

Postup přípravy receptu Koláč s mušlemi, slaninou a sýrem:

1. Smíchejte všechny suroviny na těsto a rukama vypracujte vláčnou hmotu. Dejte aspoň na hodinu chladit.

2. Předehřejte troubu na 200/180 C. Těsto vyválejte na sílu desetikoruny a vyložte jím osm formiček o průměru 10 cm. Na těsto položte kolečka pečicího papíru a nasypte suché fazole. Pečte sedm až deset minut, pak papír s fazolemi sundejte a pečte dozlatova, ještě tak dvě tři minuty.

3. Troubu stáhněte na 180/160 C. Na oleji doměkka osmažte cibulku, přidejte česnek a slaninu a dvě až tři minuty smažte; pak stáhněte z ohně. V misce smíchejte vejce se smetanou a pažitkou; přidejte mušle a obsah pánve. Rozložte košíčky na plech a lžící do nich rozdělte náplň. Navrch dejte pokrájený sýr a sem tam ho zamáčkněte do náplně.

4. Pečte 12–15 minut tak, aby byla náplň pevná a zlatavá. Podávejte teplé s lístky salátu zakapanými zálivkou.

Připravte si dopředu
Košíčky z těsta můžete upéct třeba i čtyři dny předem. Náplň připravte až čtyři hodiny před pečením.

Velký koláč
připravíte tak, že těstem vyložíte formu o průměru 25cm. Postup je stejný jako u malých koláčků, jen poslední fázi pečení protáhněte na 45 min.

Jak na mušle?
Pokud máte čerstvé slávky, vyhoďte všechny s poškozenou skořápkou. Rozlučte se i s těmi, které se nezavřou, ani když na ně zprudka zaklepete. Vařte je na vysokém plameni s trochou vína asi pět minut; hrncem asi dvakrát zatřeste. Vyhoďte všechny mušle, které se neotevřely, a ze zbylých vyjměte maso. Přeceďte vývar a na středním plameni ho zredukujte.


Fotky receptu Koláč s mušlemi, slaninou a sýrem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláč s mušlemi, slaninou a sýrem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !