Použité suroviny receptu Koláč se skořicí a hřebíčkem:
200 g datlí
| 8 vajec
| 100 g cukru
| 125 g měkkého másla
| 250 g polohrubé mouky
| 2 lžičky kakaového prášku
| 100 g nasekaných vlašských ořechů
| 75 g hrozinek
| 1 lžíci skořice
| 1 špetku mletého hřebíčku
Postup přípravy receptu Koláč se skořicí a hřebíčkem:
Vypeckované datle rozmačkejte. Žloutky oddělte od bílků, přičemž bílky ušlehejte s cukrem do tuhé pěny. Do ní přidejte důkladně smíchané zbylé přísady. Přehehřejte troubu na 180°C, těsto dejte do vymaštěné formy a pečte asi 60 minut. Nechte vychladnout a vrch ozdobte skořicovo-cukrovou polevou.
Fotky receptu Koláč se skořicí a hřebíčkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!