Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koláč se sušenými švestkami a mandlemi

fotka Koláč se sušenými švestkami a mandlemi
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Koláč se sušenými švestkami a mandlemi:

80g změklého másla  | 50g moučk. cukru  | 1 středně velké vejce+ 1 na potření  | 170g hl. mouky  |  náplň:  | 100g másla  | 4 středně velká vejce  | 170g přírodního krup. cukru  | 20g vypeck. suš. švestek  | 100g mandlových lupínků  |  zakys. smetanu na ozdobu

Postup přípravy receptu Koláč se sušenými švestkami a mandlemi:

1. Přísady na těsto zpracujte buď v robotu (v tom případě přidejte dvě lžičky vody), nebo ručně. Pracujte rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Placku těsta zabalte do fólie a dejte aspoň na půl hodiny vychladit.

2. Vyjměte těsto a nechte dojít pokojové teploty. Pak ho na pomoučněné ploše nebo mezi dvěma moukou poprášenými fóliemi vyválejte. Vyložte jím dno a stěny koláčové formy o průměru 23 cm. Pečlivě těsto vmáčkněte do okrajů, ale opatrně, abyste ho neprotrhli. Přečnívající okraje odřízněte. Dno vyložte kolečkem pečicího papíru, posypte suchými fazolemi a pak vložte celou formu do mrazáku. Těsto nechte zmrznout na kámen; podle výkonnosti mrazničky to trvá půl hodiny až hodinu.

3. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Vložte do ní formu s korpusem a asi čtvrt hodiny pečte. Sejměte papír s fazolemi, potřete korpus rozšlehaným vajíčkem a pečte ještě pět až sedm minut, dokud jemně nezezlátne.

4. Připravte náplň: Rozehřejte v kastrůlku máslo a nechte trochu zchladnout. V míse utřete vejce s cukrem, vlijte máslo a zapracujte. Korpus posypejte polovinou mandlových lupínků, poklaďte švestkami a rovnoměrně přelijte vejci s cukrem.

5. Posypte koláč zbytkem mandlových lupínků a pečte dvacet až třicet minut, dokud náplň nezpevní. Vyjměte koláč z trouby, poprašte ho trochou moučkového cukru a podávejte nakrájený na řezy, s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany. Chutná skvěle i vlažný nebo chlazený.


Fotky receptu Koláč se sušenými švestkami a mandlemi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Koláč se sušenými švestkami a mandlemi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj