Použité suroviny receptu Koláč se žloutkovým krémem:
Na těsto:
| 125 g másla
| 90 g krupicového cukru
| 1 velké vejce
| 250 g hladké mouky
| Na krém:
| 6 žloutků, prošlehaných
| 180 g krupicového cukru
| 150 ml smetany ke šlehání
| 200 ml rebarborové šťávy
| stonek rebarbory, pokrájený
Postup přípravy receptu Koláč se žloutkovým krémem:
1. Máslo a cukr prošlehejte v robotu. Přidejte vejce a šlehejte deset vteřin. Přisypte mouku a šlehejte, až se směs začne spojovat. Krátce propracujte a zakryté fólií dejte na 15 minut chladit.
2. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Vyválené těsto přesuňte do koláčové formy o průměru 20 cm. Vyložte pečicím papírem, zatižte suchými fazolemi a 12–15 minut předpečte. Sejměte papír a zapečte ještě pět minut. Vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 stupňů.
3. Žloutky prošlehejte s cukrem a přilijte smetanu. K hladké směsi přidejte rebarborovou šťávu. Vlijte na korpus a poklaďte stonky rebarbory. Formu postavte na plech a pečte 35 minut.
Fotky receptu Koláč se žloutkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!