60 g krupicového cukru
| 450 g papáji, oloupané, zbavené jadérek, nakrájené
| hrnek ostružin (zhruba 15–18 plodů) – nemusí být
Postup přípravy receptu Kornoutky s papájou:
Cukr smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte; nechte stranou vychladnout.
Papáju dejte do robotu a rozmixujte ji dohladka; pak ji ještě propasírujte přes jemné sítko. Pokud budete dávat do receptu ostružiny (zmrzlina bude mít tmavší barvu), také je propasírujte a pak smíchejte s papájou, cukrovou vodou a jednou lžící propasírovaných semínek (zbytek semínek můžete vyhodit). Směsí naplňte deset kornoutků vyrobených třeba z tužších kancelářských desek, doprostřed zabodněte dřívko a dejte na čtyři hodiny mrazit.
Fotky receptu Kornoutky s papájou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!