Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Kotletky se šalotkami a hruškami:
3 lžíce slunečnicového oleje
| 6 menších nebo 4 velké vepřové kotlety o hmotnosti cca 250 g každá
| 1/2 kg malých cibulek, nejlépe šalotek, oloupaných
| 3 stroužky česneku, nakrájené
| 14 bobkový list
| 12 lístků čerstvé nebo 6 lístků sušené šalvěje
| 250 ml zeleninového vývaru (i z kostky)
| 4 pevnější hrušky
| šťáva z 1/2 citronu
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Kotletky se šalotkami a hruškami:
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do pekáčku nalijte olej, dejte na sporák a nechte na středním plameni rozehřát; pak na tuku z obou stran opečte kotlety, aby chytily barvu. Poté je vyjměte a uchovejte na teplém místě.
2. V oleji teď opečte cibulky a česnek; mělo by stačit zhruba pět minut. Vraťte do pánve kotlety, přidejte bobkový list a šalvěj, přilijte vývar, osolte a opepřete. Uveďte do varu a pak všechno opatrně přemístěte do trouby. Pečte asi dvacet minut; během této doby vepřové jednou obraťte. Oloupejte hrušky, rozčtvrťte je a vyřízněte jaderník. Spolu s citronovou šťávou je pak přidejte do pekáče k masu.
3. Pečte ještě asi dvacet minut, pak kotlety, cibulky a hrušky vyjměte a rozdělte na talíře. Pekáč postavte na sporák a pět minut povařte vypečenou šťávu, aby zhoustla. Přelijte přes kotlety. Podávejte třeba s bramborami.
Fotky receptu Kotletky se šalotkami a hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!