Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kotlety s hamburskou omáčkou

fotka Kotlety s hamburskou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kotlety s hamburskou omáčkou:

500 g kotlety  | 100 g šunkového salámu  | 100 g kořenové zeleniny  | 1 ks cibule  | 2 ks sterilizované okurky  | 3 lžíce zakysané smetany  | 2 lžíce hladké mouky  | 1 lžíce citonové šťávy  | 4 kuličky nového koření  | 20 kuliček pepře  | 1 ks bobkového listu  |  tymián  | 1 lžička hořčice  |  pepř  |  sůl  |  olej

Postup přípravy receptu Kotlety s hamburskou omáčkou:

Nejdříve si připravíme maso - kotlety vykostíme, lehce po obou stranách naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Poté si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Cibuli na kolečka, mrkev, petržel a celer na kostičky. Kyselou okurku si nakrájíme na kolečka, salám na kostičky. Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje (či jiného tuku) a nejdříve na něm osmahneme kotlety po obou stranách. Vyjmeme je z pánve a na zbylém tuku orestujeme společně salám, zeleninu, cibuli a všechno koření. Po chvíli restování zaprášíme moukou a ještě chvíli společně prudce osmahneme. Poté přidáme citrónovou šťávu, podlijeme vývarem či horkou vodou a přidáme lžičku hořčice. Promícháme. Maso přemístíme buď do papiňáku nebo do kastrolu s pokličkou (dále budeme dusit v troubě) a přelijeme ho masovo-zeleninovou směsí s kořením. Při přípravě v papiňáku necháme dusit asi 30 minut, v troubě počítáme s dobou delší (tam kontrolujeme, zda je maso měkké a případně podléváme). Měkké maso z omáčky vyjmeme a snažíme se najít i bobkový list a vyjmout. Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě chvíli provařit. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Na závěr do ní můžeme vmíchat nakrájenou kyselou okurku nebo ji použijeme na ozdobu. Podáváme samozřejmě s houskovým knedlíkem.


Fotky receptu Kotlety s hamburskou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kotlety s hamburskou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Diamanty