Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Kotlety s kaki zavařeninou:
4 vepřové kotletky
| 2 lžíce rostlinného oleje
| 2 arní cibulky, našikmo nakrájené
| kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
| ¼ hrnku rýžového octa
| 1/2 hrnku drůbežího vývaru
| ¹/₃ hrnku kaki zavařeniny (viz recept na této straně) + kousek čerstvého ovoce na ozdobu
| 2 lžíce sójové omáčky
Postup přípravy receptu Kotlety s kaki zavařeninou:
Kotlety zprudka opečte na oleji (dobrý je arašídový) a vyjměte. Přebytečný tuk z pánve slijte, vsypte na ni cibulku a sekaný zázvor a asi minutu smažte. Přilijte ocet, odškrabte přípečky, promíchejte a svařte dohusta, asi na jednu lžíci. Přidejte vývar, zavařeninu a sójovou omáčku, promíchejte, vložte kotlety a na mírném plameni duste asi dvacet minut, až je maso křehké. Podávejte s omáčkou, ozdobené opečenými plátky kaki.
Jiné vůně
Nemusíte-li orientální štiplavost zázvoru, nahraďte jej jemně pokrájenou kedlubnou a/nebo petrželí.
Fotky receptu Kotlety s kaki zavařeninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!