Použité suroviny receptu Králičí medailonky na víně:
2 ks vejce
| 1 lžíce tymián
| 1 ks králík
| na smažení olej
| dle chuti: sůl
| na ozdobu:
| 1 ks červená paprika
| 4 listy hlávkový salát
| omáčka:
| 50 g máslo
| dle chuti: sůl
| 30 ml slepičí vývar
| 2 lžíce ostrý kečup
| 4 lžíce worcesterová omáčka
| 100 ml červené víno
| podle potřeby: hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu Králičí medailonky na víně:
Králíka vykostíme, odblaníme a nakrájíme na malé medailonky. Ty osolíme, posypeme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Necháme 5 minut nasát vůni koření.
Vejce rozmícháme vidličkou a obalíme v něm medailonky. Dáme rozpálit olej a medailonky po obou stranách osmažíme dozlatova.
Rozpustíme máslo, vmícháme kečup, worcesterovou omáčku, víno (lepší je sušší) i vývar. Necháme provařit a podle chuti přisolíme.
Medailonky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Na ozdobu použijeme list hlávkového salátu a nudličky červené papriky.
Fotky receptu Králičí medailonky na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!