Použité suroviny receptu Králičí paštika s koňakem:
500 g králičího masa
| 200 g králičích nebo drůbežích jater
| 300 g anglické slaniny
| 100 ml šlehačky
| 1 lžíce kaparů
| dle chuti: černý pepř, sůl
| 1 lžíce koňaku
| 1 špetka muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Králičí paštika s koňakem:
1. Králičí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pak ho společně s polovinou jater a 200 g slaniny dvakrát najemno umeleme. Do vzniklé směsi přidáme důkladně rozsekané kapary, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vidličkou důkldně zašleháme koňak a nakonec vmícháme šlehačku.
2. Druhou polovinu jater očistíme, zalijeme vodou a uvaříme. Uvařená játra necháme zchladnout, nakrájíme je na menší kousky a opatrně vmícháme do masové směsi.
3. Paštikovou formu vyložíme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, naplníme masovou směsí a překryjeme plátky slaniny. Formu uzavřeme a vložíme do vodní lázně, ve které paštiku vaříme při teplotě 80st. C. Paštiku můžeme vařit i v troubě.
Fotky receptu Králičí paštika s koňakem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!