Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.10. 2018
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Králičí stehna na černém pivě

fotka Králičí stehna na černém pivě
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++++-
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Králičí stehna na černém pivě:

4 ks králičích stehen  | 150 ml černého piva  | 60 g anglické slaniny  | 120 g kořenové zeleniny  | 1 ks cibule  |  olej  | 5 zrnek pepře  | 2 zrnka nového koření  | 1 ks bobkového listu  | 1 ks citonu  | 1 lžíce octa  | 3 lžíce rajčatového protlaku  | 30 g cukru  | 20 g šveskových povidel  | 40 g hladké mouky  | 500 ml vody  | 50 g brusinkového kompotu  | 20 g másla  |  sůl

Postup přípravy receptu Králičí stehna na černém pivě:

Cibuli i kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Králičí stehna opláchneme, osušíme, posolíme, prošpikujeme anglickou slaninou a po obou stranách prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme je a uchováme v teple. Na témž oleji orestujeme pokrájenou zeleninu, přidáme rajčatový protlak, cukr, citron, všechno koření, švestková povidla, promícháme a znovu orestujeme. Poté zastříkneme octem, zalijeme tmavým pivem, v případě potřeby i trochou teplé vody a krátce povaříme. Vložíme opečená králičí stehna a pod pokličkou dusíme doměkka. V případě potřeby podléváme vodou.
Zatím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku (nebo použijeme hotovou jíšku).
Měkké maso vyjmeme. Do šťávy přidáme jíšku rozmíchanou v několika lžících vody, rozšleháme metličkou, dosolíme a provaříme. Do omáčky přidáme polovinu připraveného brusinkového kompotu (zbytek si necháme na ozdobení).
Králičí stehno na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu s brusinkami. Jako příloha jsou vhodné houskové nebo špekové knedlíky.


Fotky receptu Králičí stehna na černém pivě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Králičí stehna na černém pivě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !