Použité suroviny receptu Králík na víně s rajčaty, olivami a ořechy:
1 králík větší
| 150 ml basamicového octa
| 3 dl červeného vína
| 5 lžic oliv. oleje
| 150 ml vývaru
| 4 lístky šalvěje
| 1 lžička tymiánu
| snítka rozmarýnu
| 100 g rozdrcených vlašských ořechů
| 100 g krájených zelených oliv
| 500 g krájených rajčat
Postup přípravy receptu Králík na víně s rajčaty, olivami a ořechy:
Smícháme balzamikový ocet s vínem a ve směsi necháme přes noc marinovat maso přiklopené v chladničce.
Pak je osušíme, obalíme v mouce a spolu s kořením opečeme v horkém oleji. Přidáme ořechy a krátce pečeme.
Zalijeme marinádou, osolíme, opepříme, přiklopíme a při mírné teplotě podusíme. Přidáme vývar.
Po 30 minutách dušení vložíme olivy s rajčaty a dusíme dalších 30 minut.
Dochutíme a podáváme.
Fotky receptu Králík na víně s rajčaty, olivami a ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!