Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Králík plněný voňavými hruškami

fotka Králík plněný voňavými hruškami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Králík plněný voňavými hruškami:

2 kostky zeleninový bujon  | 4 ks hrušky  | 1 ks králík  | 1 lžička mletý černý pepř  | 1 lžíce rostlinný olej  | 1 lžička mleté chilli papričky  | 1 l voda  | 3 ks vejce

Postup přípravy receptu Králík plněný voňavými hruškami:

Téměř zralé hrušky by měly být ve voňavém senu nejméně měsíc.

Králíka o hmotnosti do 2 kg podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a zevnitř nasolíme. Hrušky zbavíme stopek, jádřinců a neloupané je nakrájíme asi 1cm široké měsíčky.

Zeleninové kostky povaříme v 1litru vody. Připravíme si tak zeleninový vývar na podlití. Během vaření naplníme břišní dutinu králíka hruškami a uzavřeme ji. Vejce lehce rozšleháme a okořeníme pepřem, chilli a vlijeme olej.

Králíka vložíme do pekáče nebo nádoby odpovídající velikosti a pořádně jej potřeme kořeněným vejcem. Přilijeme bujon, přiklopíme a králíka necháme uležet nejlépe přes noc.

Druhý den naloženého králíka pečeme. Ideální je římský hrnec, který nezapomeneme předem namočit. Můžeme ale použít i klasický kovový pekáč s víkem. Pekáč s králíkem, králíka je nutno dát hřbetem nahoru, vložíme do trouby, kterou nepředehříváme. Pouze nastavíme na 160 °C. Při pečení podléváme, neobracíme. Pokud pečeme v římském hrnci, není třeba podlévat. Po asi 50 - 60 minutách králíka plněného voňavými hruškami zkontrolujeme.

Králíka plněného voňavými hruškami naporcujeme a servírujeme horkého. Vypečenou šťávu můžeme lehce zahustit. Králíka podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo klidně i s knedlíkem. Záleží na chuti.



Fotky receptu Králík plněný voňavými hruškami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Králík plněný voňavými hruškami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky