Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Králík plněný voňavými hruškami

fotka Králík plněný voňavými hruškami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Králík plněný voňavými hruškami:

2 kostky zeleninový bujon  | 4 ks hrušky  | 1 ks králík  | 1 lžička mletý černý pepř  | 1 lžíce rostlinný olej  | 1 lžička mleté chilli papričky  | 1 l voda  | 3 ks vejce

Postup přípravy receptu Králík plněný voňavými hruškami:

Téměř zralé hrušky by měly být ve voňavém senu nejméně měsíc.

Králíka o hmotnosti do 2 kg podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a zevnitř nasolíme. Hrušky zbavíme stopek, jádřinců a neloupané je nakrájíme asi 1cm široké měsíčky.

Zeleninové kostky povaříme v 1litru vody. Připravíme si tak zeleninový vývar na podlití. Během vaření naplníme břišní dutinu králíka hruškami a uzavřeme ji. Vejce lehce rozšleháme a okořeníme pepřem, chilli a vlijeme olej.

Králíka vložíme do pekáče nebo nádoby odpovídající velikosti a pořádně jej potřeme kořeněným vejcem. Přilijeme bujon, přiklopíme a králíka necháme uležet nejlépe přes noc.

Druhý den naloženého králíka pečeme. Ideální je římský hrnec, který nezapomeneme předem namočit. Můžeme ale použít i klasický kovový pekáč s víkem. Pekáč s králíkem, králíka je nutno dát hřbetem nahoru, vložíme do trouby, kterou nepředehříváme. Pouze nastavíme na 160 °C. Při pečení podléváme, neobracíme. Pokud pečeme v římském hrnci, není třeba podlévat. Po asi 50 - 60 minutách králíka plněného voňavými hruškami zkontrolujeme.

Králíka plněného voňavými hruškami naporcujeme a servírujeme horkého. Vypečenou šťávu můžeme lehce zahustit. Králíka podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo klidně i s knedlíkem. Záleží na chuti.



Fotky receptu Králík plněný voňavými hruškami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Králík plněný voňavými hruškami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !