Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Čas malinČas malin Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.08. 2018
Dnes má svátek Petra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Králík v jemné omáčce

fotka Králík v jemné omáčce
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Králík v jemné omáčce:

5 ks králíčích stehen  | 1 ks cibule  | 1 ks mrkve  | 1 ks petržele  | 1 malý celer  | 50 g slaniny  |  sůl  |  olej  |  pepř  |  tymián  | 1 ks bobkového listu  | 200 ml smetany  | 1 lžíce hladké mouky  | 300 ml kuřecího vývaru  |  citron

Postup přípravy receptu Králík v jemné omáčce:

Králičí stehna spaříme vařící vodou, necháme okapat a poté osolíme. Připravíme si vývar z jedné slepičí kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Také slaninu nakrájíme na proužky. Na jedné lžíci oleje orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a také orestujeme. Na této směsi rychle opečeme po obou stranách králičí stehna. Opepříme je, přidáme pár zrnek černého pepře, jeden bobkový list a tymián. Poté přilijeme část kuřecího vývaru a stehna dusíme pod pokličkou.
Zatím si očistíme kořenovou zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Přidáme ji k masu, promícháme a pokračujeme v dušení, až je maso měkké. Poté jej vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Ze zeleniny vyjmeme bobkový list a směs zeleniny a koření umixujeme, aby byla úplně hladká. Vrátíme ji zpět do kastrolu, postupně po kapkách a za stálého míchání přidáme šťávu z poloviny citronu. Smetanu rozmícháme s jednou lžící hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Omáčku občas mícháme a přivedeme ji k varu. Poté příkon tepla snížíme a necháme ji ještě asi 10 minut „provařit“. Podle potřeby dochutíme (solí, citrónovou šťávou). Odložené maso do ní vrátíme a necháme ho prohřát. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Fotky receptu Králík v jemné omáčce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Králík v jemné omáčce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !