1 l slunečnicového oleje
| 4 velké cibule
| 1 větší česnek
| bazalka čerstvá
| tymián čerstvý
| máta peprná divoká čerstvá nebo čerstvá zahradn
| 1 list šťovíku
| několik listů jitrocele a pampelišky
| několik květů jetele bílého
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Královský gril:
Cibuli nakrájíme na hrubo podélné lístky, česnek nakrájíme také na hrubo. Přivedeme olej do varu a veškeré suroviny do něj vhodíme, přičemž dodržujeme pořadí, jak je v zadání. Ihned vypneme a necháme prochladnout. Do vzniklé marinády nakládáme maso na grilování nejménně na tři dny.
Grilujeme velmi pomalu na dřevěném uhlí nebo na tvrdém dřevě. Pokládáme větvičkami jalovce a borového jehličí (pozor s rozumem 2-3 větvičky před dokončením).
Jako přílohu dáváme dostatek zeleninového salátu a servírujeme na měkkém chlebu.
Fotky receptu Královský gril:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!