Postup přípravy receptu Královský švestkový dort:
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a 100 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj strouhanku, oříšky, rum a pomalu vmícháme žloutkovou pěnu. Těsto vlijeme do dortové formy a upečeme. Odpeckované švestky svaříme s 50 g cukru, skořicí, hřebíčkem, škrobem a 250 ml vody. Korpus rozřízneme polovinu, spodní část potřeme švestkovou hmotou. Smetanu vyšleháme, vmícháme do ní rozpuštěnou želatinu a navrstvíme na švestky. Trochu šlehačky si necháme na ozdobu. Přiložíme druhý díl dortu, celý dort potřeme zbytkem šlehačky a boky posypeme mandlovými lupínky. Dáme do chladničky dobře ztuhnout. Nejlépe přes noc.