Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Křehký jablkový koláč se šlehačkou:
těsto
| 3 vejce
| 1 prdop
| 400 g hl. mouky
| 200 g másla
| 200 g cukru moučka
| 1 vanilk. cukr
| náplň
| 1 lžíce skořice
| 100 g cukru moučka
| 1 šlehačka
| 6 jablek
Postup přípravy receptu Křehký jablkový koláč se šlehačkou:
Vypracujeme hladké těsto. Větší a kyselejší jablka očistíme a nastrouháme.
Těsto vypracujeme do vymazaného pekáče a zvedneme okraje. Narovnáme na něj 2 - 3 cm vysokou vrstvu strouhaných jablek. Pocukrujeme, posypeme skořicí a pečeme dorůžova.
Po vyjmutí z trouby nalijeme na horký koláč necelou šlehačku, která se do něj krásně vsákne. Koláč se šlehačkou podáváme vlažný nebo studený.
Fotky receptu Křehký jablkový koláč se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!