Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 20.06. 2019
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Křehký koláč s pomerančovou šťávou

fotka Křehký koláč s pomerančovou šťávou
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Křehký koláč s pomerančovou šťávou:

200 g měkkého másla  | 170 g cukru  | špetka soli  | 1 + 1 lžička strouhané citronové a pomerančové kůry  | 3 lžíce citronové šťávy  | 180 g polohrubé mouky  | 1 lžička prášku do pečiva  | 8 lžic pomerančové šťávy  |  strouhanka na vysypání pečící formy  | 120 g moučkového cukru  | 30 g kandované pomerančové kůry

Postup přípravy receptu Křehký koláč s pomerančovou šťávou:

El. trouba: 175°C
Plyn: stupeň 2-3

Máslo, cukr a sůl utřete do pěny, po jednom vmíchejte vejce. Kůru citrusových plodů a 2 lžíce citronové šťávy vymíchejte s ostatním.

V mouce promíchejte práše do pečiva. Směs po lžících vmíchejte do krému střídavě se 7 lžícemi pomerančové šťávy. Vymaštěnou formu vysypte strouhankou, naplňte těstem, povrch uhlaďte.

Věnec pečte uprostřed horké trouby do zlatova. Když na špejli neulpívá těsto, je upečený. Po 10 minutách nechejte ve formě chladnout.

Z moučkového cukru, lžíce citronové a lžíce pomerančové šťávy umíchejte polevu. Věnec vyklopte na mřížku a ještě teplý polijte polevou a posypte kostička pomerančové kůry.

TIP:
Těsto má správnou konzistenci, když se jen těžko trhá od lžíce. To platí pro všechna míchaná těsta. Moučník zabalený do fólie vydrží v chladu i týden.

Malý křehký moučník upečte ve formě o objemu nejméně 3/4 litru. Abyste zjistili, jaký má objem vaše forma, naplňte ji vodou a tu pak přelijte do odměrky. Tvar věnce má výhodu při propékání ale i při porcování.


Fotky receptu Křehký koláč s pomerančovou šťávou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Křehký koláč s pomerančovou šťávou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !