Použité suroviny receptu Krém s hruškami a sójovou pěnou:
2 hrušky
| 30 ml červeného vína
| 800 ml rýžového mléka
| 70 g kukuřičného škrobu
| špetku soli, nejlépe mořské
| 100 ml sójové smetany
| 160 ml pšeničného či kukuřičného sirupu v bio kvalitě
| NA OZDOBU
| hrst oloupaných opražených mandlí
| několik lístků čerstvé máty
Postup přípravy receptu Krém s hruškami a sójovou pěnou:
1. Nejprve si připravte bílý pudinkový krém: část rýžového mléka vlijte do hrnce a dejte vařit spolu s pšeničným sirupem. Ve zbylém mléku rozmíchejte maizenu.
2. Mléko v hrnci přiveďte k varu, přidejte rozmíchanou maizenu a minutu povařte. Takto získaný základ zjemněte a nařeďte sójovou smetanou.
3. Hrušky omyjte a oloupejte (pokud nepocházejí z vlastní zahrady nebo z ekofarmy). Nakrájejte je na měsíčky a odstraňte jádřince. Pak hrušky nasypte do kastrolu a asi pět minut duste spolu s červeným vínem nebo šťávou. Přidejte pár zrnek mořské soli (paradoxně zdůrazní sladkou chuť).
4. Do pohárů nebo misek střídavě vrstvěte hrušky a krém; ten by měl tvořit poslední vrstvu. Nakonec dezert ozdobte zbylými měsíčky dušených hrušek, lístkem máty a mandlemi.
Fotky receptu Krém s hruškami a sójovou pěnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!