300 g hladké mouky
| 50 g másla
| 100 g práškového cukru
| 1 prášek do pečiva
| 1 lžíce kakaa
| 3-5 lžic mléka
| 3/4 l mléka
| 2 vanilkové pudinky
| 120 g krystalového cukru
| 200 g másla
| 200 g práškového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 2 krabice dlouhých piškotů
| silná káva
| citrónová poleva
Postup přípravy receptu Krémový koláč:
Suroviny na těsto zpracujeme, rozdělíme na poloviny, vyválíme na stejně velké obdélníky a upečeme. Z mléka, pudinku a krystalového cukru uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo a cukr dobře vyšleháme s vanilkovým cukrem a postupně přidáme pudink. Plát těsta potřeme polovinou krému, hustě vedle sebe poskládáme piškoty namočené v kávě, rozetřeme druhou polovinu krému a přiložíme druhý plát těsta. Jemně zatížíme a necháme asi 12 hodin stát. Potom koláč polijeme citrónovou polevou. Po zaschnutí polevy krájíme na kostky.
Fotky receptu Krémový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!