Použité suroviny receptu Krevety s mandlovou omáčkou:
1 cibule
| 3 stroužky česneku
| 800 g rajčat
| 3 lžíce oleje
| šťáva z 1 limetky
| sůl, mletý černý pepř
| 1 lžička mletého kmínu
| 150 g zakysané smetany
| 150 g najemno nasekaných mandlí
| 800 g předvařených krevet
Postup přípravy receptu Krevety s mandlovou omáčkou:
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata na špičce nařízneme, spaříme je vroucí vodou a oloupeme je. Rozkrojíme je, vydlabeme z nich semínka a dužinu pokrájíme na malé kousky.
V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Pak vmícháme česnek. Když zezlátne, přidáme rajčata. Ochutíme je limetkovou šťávou, solí, pepřem a kmínem a asi 10 minut podusíme. Pak je rozmixujeme a do pyré postupně vmícháme smetanu a sekané mandle.
Krevety opláchneme pod tekoucí vodou a na sítku necháme okapat. Vložíme je do husté omáčky a necháme prohřát. Poté je z omáčky vyndáme na talíř. Jako přílohu podáváme rýži.
Fotky receptu Krevety s mandlovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!