Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krocan s játrovou nádivkou

fotka Krocan s játrovou nádivkou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Krocan s játrovou nádivkou:

1 krocan  | 165 g másla  | 200 g jater (krůtí, kuřecí, vepřová)  | 150 g vepřové plece  | 40 g slaniny  |  kousek cibule  | 2 lžíce brandy  | 4 lžíce smetany  | 1 vejce  | 2 žemle  | 2 žampióny  |  sůl, mletý pepř, nové koření, muškátový květ

Postup přípravy receptu Krocan s játrovou nádivkou:

Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na plátky pokapte smetanou a nechejte prosáknout. Po chvíli je obraťte. Opláchnutá játra a vepřovou plec dvakrát umelte, vymelte žemlemi, přidejte slaninu pokrájenou na kostičky, drobně pokrájenou a na 40 g másla osmaženou cibuli, brandy, vejce, žampióny pokrájené na kostičky, sůl, koření a dobře promíchejte. Na prsou krocana uvolněte kůži, do otvoru vložte jednu část nádivky, do dutiny břišní druhou část nádivky. Konec krku přehněte a sešijte bílou nití, dutinu břišní také sešijte. Špičky křídel odsekněte, křídla zaklesněte dozadu, upevněte na ně střed tenkého motouzu, překřižte jej přes záda, zachyťte jím nohy a přitiskněte je k tělu. Konec motouzu přivažte k biskupu. Krocana vložte (hrudí nahoru) do pekáče s máslem, podlijte trochou vody a vložte do středně vyhřáté trouby. Po chvíli příkon tepla zmírněte, krocana obraťte, prsa podložte špejlemi, aby se kůže nepřichytila k pekáči. Při dopékání krocana opět obraťte. Při pečení krocana přelévejte mastnou šťávou a podlévejte horkou vodou, připečenou šťávu seškrábněte z okrajů pekáče, aby šťáva měla pěknou barvu.


Fotky receptu Krocan s játrovou nádivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krocan s játrovou nádivkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !