Použité suroviny receptu Křupavé mandlové rohlíčky:
200 g mancipánu
| 2 ks bílků
| 100 g cukru
| 1ks vanilkového cukru
| špetka soli
| 100 g mandlí nakrájených na plátky
| 150 g hořké polevy/čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Křupavé mandlové rohlíčky:
Marcipán nakrájíme na malé kostky a vmícháme bílky, cukr, vanilkový cukr a sůl, až se vytvoří hladká hmota. Pak prosijeme mouku a zamícháme. Hmotou naplníme cukrářský sáček se špičkou o průměru asi 5 mm. Na dva plechy vyložené pečícím papírem nastříkáme malé rohlíčky. Opatrně posypeme mandlemi a lehce je přitlačíme aby nespadly. Jednotlivé plechy vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 175°C 10-12 minut. Po vychladnutí zdobíme křupavé mandlové rohlíčky namočením obou konců do rozpuštěné čokolády.
Fotky receptu Křupavé mandlové rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!