Postup přípravy receptu Křupavé půlměsíčky z lískových oříšků:
1. Ze žloutků, 60 g cukru, vloček másla a mouky vypracujeme hladké těsto. Vytvarované do bochánku je pečlivě zabalíme do fólie a asi 60 minut chladíme.
2. Zatím si předehřejeme troubu na 160 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto na plechu rozválíme na tloušťku aso 5 mm. Na rozválení je dobrý malý váleček s rukojetí. Vidličkou plát několikrát propícháme a v troubě asi 15 minut předpečeme, až je světležlutý.
3. Plát stejnoměrně potřeme zavařeninou. Bílky dotuha ušleháme, po částech přidáváme 160 g cukru. Lískové oříšky smícháme se škrobovou moučkou a velkou metlou je opatrně vmícháme do sněhu.
4. Sněhovou hmotu rovnoměrně rozetřeme na plát a v troubě při stejné teplotě pečeme 15-18 minut, až je povrch světlehnědý. Vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout a pak z plátu pomocí kolečka vykrajujeme půlměsíčky. Na mřížce je necháme zcela vychladnout. Přibližně 1-2 dny necháme cukroví schnout a pak je uložíme nejlépe do plechové dózy. Před podáváním je posypeme cukrem.