2 zaralé pevné hrušky
| 60 g hladké mouky
| 60 g kukuřičných lupínků
| 3 lžíce strouhanky
| 1 rozšlehané vejce
| olej na smažení
| skořicový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Křupavé smažené hrušky:
Oloupané hrušky podélně rozkrojíme, vyndáme jádřince a odkrojíme okvětí a stopky. Hrušky nakrájíme na plátky a překrojíme napolovic. Kukuřičné lupínky rozdrtíme na menší kousky a promícháme je se strouhankou. Plátky hrušek obalíme z obou stran v mouce, rozšlehaným vejcem a ve strouhance smíchané s lupínky. Připravené obalené plátky usmažíme ve středně rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Dáme na talíře a posypeme skořicovým cukrem.
Fotky receptu Křupavé smažené hrušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!