Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.03. 2019
Dnes má svátek Ivona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi

fotka Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi:

500 g třešní vypeckovaných  | drobenka  | 50 g mandlových lupínků  |  mletý kardamon  | 50 g másla  | 50 g hl. mouky  | 50 g cukr moučka  | těsto  | 2 lžičky cukru moučka  | 1 žloutek  | 500 g hl. mouky  | 100 ml mléka  |  sůl  | 375 g másla  | krém  | po 125 g cukru moučka a másla  | 75 g pistácií  | 125 g mandlí  | 2 vejce  | 25 g creme fraiche

Postup přípravy receptu Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi:

Večer před pečením dáme do skleněné misky macerovat třešně Morello s cukrem. Další den hodinu před použitím třešně vyndáme a necháme okapat.

Na mandlovo-pistáciový krém dáme pistácie s mandlovým extraktem do hmoždíře a utlučeme je na pastu. Do mixéru dáme máslo a umixujeme na krém. Postupně a v daném pořadí do mixéru přidáváme pistáciovou pastu, moučkový cukr, mleté mandle, kukuřičnou moučku, třešně, vejce, drcené pistácie a žloutkový krém. Pomalu mixujeme. Krém přendáme do mělké mísy a zakryjeme fólií tak, aby důkladně přiléhala k povrchu krému. Uložíme do chladničky.

Na drobenku dáme do mísy máslo, cukr, mleté mandle, mouku, mletý kardamom a špetku soli a špičkami prstů promneme. Dáme na 2 hodiny ztuhnout do chladničky. Drobenku protlačíme přes mřížku, aby se rozmělnila na menší kousky. Uložíme do chladničky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslem vymažeme formou o průměru 26 cm. Těsto vyválíme na pomoučněném válu a poté ho přeneseme do formy. Povrch těsta potřeme tenkou vrstvou mandlovo-pistáciového krému. Na krém naskládáme vrstvu okapaných třešní Morello a na ně dáme černé třešně. Potřeme zbylým mandlovo-pistáciovým krémem. Formu vložíme do předehřáté trouby.

Po 10 minutách koláč vyndáme a posypeme drobenkou. Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 15 - 30 minut.

Křupavý koláč s pistáciemi a třešněmi necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.


Fotky receptu Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice