Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.06. 2019
Dnes má svátek Adriana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi

fotka Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi:

500 g třešní vypeckovaných  | drobenka  | 50 g mandlových lupínků  |  mletý kardamon  | 50 g másla  | 50 g hl. mouky  | 50 g cukr moučka  | těsto  | 2 lžičky cukru moučka  | 1 žloutek  | 500 g hl. mouky  | 100 ml mléka  |  sůl  | 375 g másla  | krém  | po 125 g cukru moučka a másla  | 75 g pistácií  | 125 g mandlí  | 2 vejce  | 25 g creme fraiche

Postup přípravy receptu Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi:

Večer před pečením dáme do skleněné misky macerovat třešně Morello s cukrem. Další den hodinu před použitím třešně vyndáme a necháme okapat.

Na mandlovo-pistáciový krém dáme pistácie s mandlovým extraktem do hmoždíře a utlučeme je na pastu. Do mixéru dáme máslo a umixujeme na krém. Postupně a v daném pořadí do mixéru přidáváme pistáciovou pastu, moučkový cukr, mleté mandle, kukuřičnou moučku, třešně, vejce, drcené pistácie a žloutkový krém. Pomalu mixujeme. Krém přendáme do mělké mísy a zakryjeme fólií tak, aby důkladně přiléhala k povrchu krému. Uložíme do chladničky.

Na drobenku dáme do mísy máslo, cukr, mleté mandle, mouku, mletý kardamom a špetku soli a špičkami prstů promneme. Dáme na 2 hodiny ztuhnout do chladničky. Drobenku protlačíme přes mřížku, aby se rozmělnila na menší kousky. Uložíme do chladničky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslem vymažeme formou o průměru 26 cm. Těsto vyválíme na pomoučněném válu a poté ho přeneseme do formy. Povrch těsta potřeme tenkou vrstvou mandlovo-pistáciového krému. Na krém naskládáme vrstvu okapaných třešní Morello a na ně dáme černé třešně. Potřeme zbylým mandlovo-pistáciovým krémem. Formu vložíme do předehřáté trouby.

Po 10 minutách koláč vyndáme a posypeme drobenkou. Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 15 - 30 minut.

Křupavý koláč s pistáciemi a třešněmi necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.


Fotky receptu Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Křupavý koláč s pistaciemi a třešněmi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !