Postup přípravy receptu Krupicové noky a králík na paprice:
Mléko opatrně přivedeme do varu, osolíme a přidáme trošku strouhaného muškátového oříšku, margarín a za stálého míchání vsypeme krupičku. Mícháme a dále vaříme, až se hmota přestane lepit na stěny nádoby.
Necháme vychladnout, smícháme s vejci a tvarujeme z hmoty dvěma lžícemi podlouhlé nočky. Nočky vaříme zvolna 4-5 minut, poté vložíme do studené vody, aby se ztužili. Podáváme jako přílohu ke králíkovi na paprice.
Porce králíka osolíme a opečeme na cibulce ze všech stran. Přisypeme lžíci papriky, zamícháme a podlijeme vodou. Dusíme až maso změkne, poté porce vyjmeme, do výpeku přilijeme kysanou smetanu, do které jsme rozmíchali lžíci škrobu a provaříme.
Vzniklou omáčku umixujeme a přeléváme jí maso a krupicové noky.