Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krupicový pudink se švestkovým kompotem

fotka Krupicový pudink se švestkovým kompotem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Krupicový pudink se švestkovým kompotem:

100 g rozinek  | 4 lžíce grappy (ital. vínovice)  | 4 plátky čiré želatiny (8 g práškové želatiny)  | 500 ml mléka  | 200 g krupice  | 2 vejce  | 80 g cukru  | 1 balíček vanilkového cukru  | 250 ml smetany ke šlehání  | 40 g posekaných pistácií  | 1 kg švestek  | 125 ml červeného vína  | 125 ml hroznové šťávy  | 1 kus skořicové kůry  | 2 lžičky solamylu

Postup přípravy receptu Krupicový pudink se švestkovým kompotem:

Rozinky přes noc namočíme do grappy, želatinu do vody. Mléko uvedeme do varu a tenkým pramínkem za stálého míchání přisypáváme krupicí, až vznik­ne kaše. U vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky, cukr a vanilkový cukr vmí­cháme do kaše. Želatinu rozpustíme a zvolna přidáváme do krupicové kaše. Necháme vychladnout ve studené vodní lázni. Odděleně ušleháme dotuha bílky a smetanu. Sníh, šlehačku, rozinky a 2/3 pistácií vmícháme do krupicového pudinku, který naplníme do bábovkové formy (o obsahu 1,5 l) vypláchnuté studenou vodou a uložíme na 3-4 hodiny do chladničky. Na kompot omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme švestky. Ovoce s červeným vínem, hroznovou šťávou a skoňcovou kůrou vložíme do hrnce a dusíme 3 min. na mírném ohni. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody dohlad­ka, za stálého míchání přidáme ke švestkám a necháme přejít varem. Nádobu pak stáhneme z plotny a kompot necháme vychladnout. Bábovkovou formu nakrátko ponoříme do horké vody. Pudink opatrně uvol­níme od stěn nádoby a vyklopíme na plochou mísu. Posypeme zbylými pistá­ciemi, příp. posekanými mandlemi, a podáváme s kompotem.



Fotky receptu Krupicový pudink se švestkovým kompotem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krupicový pudink se švestkovým kompotem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !