Postup přípravy receptu Krůta na slanině:
Očištěnou krůtu prošpikujeme na prsou a stehnech a osolíme ji. Připravíme nádivku: Nakrájené žemle přelijeme mlékem a rozšlehanými žloutky, osolíme, přidáme pepř a muškátový květ, nasekanou petrželku, pokrájenou šunku, posekané mandle a tuhý sníh z bílků. Nádivkou naplníme krůtu a sešijeme ji. Vložíme ji do pekáče na zbytek pokrájené slaniny s částí rozehřátého másla a podlijeme horkou vodou. Pečeme 2 až 3 hodiny podle velikosti, přeléváme výpekem, potíráme máslem a podléváme. Dozlatova upečenou krůtu vyjmeme. Do výpeku dáme zbytek másla, podle potřeby podlijeme a šťávu svaříme. Krůtu rozdělíme na porce a podáváme s brambory, knedlíkem nebo se salátem.