Postup přípravy receptu Krůta s vepřem v zeleném župánku:
Prsíčka opláchneme studenou vodou, osušíme. 150 g krůtího masa pomeleme a smícháme s vejcem, smetanou, perželkou, citronem, osolíme, opepříme.
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Špenát očistíme pořádně propláchneme a blanšírujeme ve vařící vodě. Ocedíme a necháme vychladnout.
Prsíčka potřeme solí a pepřema opečeme na oleji z obou stran. Necháme je vychladnout. Špenát posekáme a se žampiony přidáme do mletého masa. Ochutíme a okořeníme.
Na plát tence vyklepaného vepřového masa rozetřeme asi 1 cm tlustě nádivku, na ni rozložíme krůtí prsíčka a vše zabalíme. Konce stiskneme a roládu spojem dolů vložíme do vymazané ohnivzdorné formy.
Troubu předehřejeme na 240°C a roládu pečeme asi 40 - 50 munut (jestliže roláda příliš hnědne, přikryjeme ji volně alobalem).
Maso vyjmeme a položíme na nahřátou mísu. Dobrou přílohou jsou zapečené brambory, dušená karotka a černý kořen.