Použité suroviny receptu Krůtí řízky s broskvemi a sýrem:
4 plátky krůtí maso - prsíčka - cca 15 dkg
| 5 dkg máslo
| 4 ks větší půlky kompotované broskve
| 4 plátky uzený sýr
| sůl
| 1 dcl šťáva z kompotu
| 5 cl brandy
Postup přípravy receptu Krůtí řízky s broskvemi a sýrem:
Omyté a osušené maso naklepeme a osolíme. Maso pečeme na jedné straně na rozpáleném tuku bez poklice do růžova. Maso obrátíme a na každou porci masa dáme okapanou půlku kompotované broskve a položíme na ni plátek uzeného sýra. Přiklopené poklicí upečeme i po druhé straně. Celková doba pečení je 10-15 minut. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přilijeme trochu šťávy z kompotu a pro labužníky doporučuji ještě stříknout brandy. Necháme přejít varem a maso jí podléváme.